Kök hücreler, tüm yaşam boyunca bedenimizde bulunan ve tüm hücre tiplerine dönüşebilen SİHİRLİ hücrelerdir. Kök hücreler farklılaşarak vücudun ihtiyacı olan başka hücrelere dönüşebilirler.
Kök hücreler, kök hücre şeklinde beklerler ve hasar halinde ortaya çıkan yıkım ürünleri ile uyanarak kas, kemik, kıkırdak, beyin, sinir dokusu, kan ve diğer birçok hücre tiplerine dönüşebilirler.
Bu hücreler, kemik iliğinden köken alırlar fakat ilginç olarak cildimizin altında yağ tabakasında fazla miktarlarda depolanmış durumdadırlar.
yağ dokusundaki kök hücreler kolayca yağ dokudan alınabilirler. Günümüzde minimal girişimsel yöntemlerle kolayca yağ dokudan kök hücre elde etmek mümkündür.
Kök hücrenin kullanıldığı hastalıklar;
Diz, kalça, omuz, bilek gibi eklem kireçlemeleri, ağrıları
Bel, boyun ağrıları
Romatizma
Otoimmün hastalıklar
Avasküler nekroz, osteoekrozlar
Nöropatiler
Refleks Sempatik Distrofi (RSD)
Diabet
Multipl Skleroz
Parkinson, Alzheimer, ALS
İnme-felç
Spinal kord yaralanmaları
Travmatik beyin yaralanmaları
Fibromiyalji
Yağ dokusu kaynaklı kök hücre nasıl elde edilir;
Minimal girişimsel dediğimiz mini liposuction ile karın veya basenlerden uygulanmak istenen rahatsızlığa göre 50-200ml yağ dokusu alınır. Toplanan yağ dokusu çeşitli işlemlerden geçirilerek isten tedavi için uygulama yapılır
Yöntemler bölgesel anestezi ile yapılır. Genel anestezi gerekmez. Hasta yatışı gerekmez. Hastalar uygulama sonrası evlerine gidebilir ve günlük hayatlarına dönebilirler.